Smögen – Svensk sommar när den är som bäst

smögen

Smögen toppar mångas listor

Har du varit på Smögen? Om inte så är det på tiden. Från ishotell i norr tar vi oss nu till svensk idyll i söder. Sommar-ön i Västra Götaland lockar varje år tusentals turister till den inbjudande skärgårdsmiljön. Det är inte speciellt stort, men alla har hört om det. Historisk har det till och med anordnats festivaler på öns klippor, något utöver det vanliga.

Ett klimat värt priset

Åker man till Smögen innan dom riktiga turistveckorna så får man uppleva det lugn och den harmonin man ofta drömmer om. På Smögen bor det nämligen inte mer än 1280 personer(2018). Men under somrarna vallfärdar tusentals människor från landets (och andra länder såklart) alla hörn till den lilla ön.

Ett av de populäraste resmålen är Smögens Hafvsbad. Ett hotell och spa med moderna faciliteter placerat på klipporna i västkusten och ett av Sveriges populäraste destinationer.

Händer på Smögen i sommar

Precis som nämnt så anordnas det i regel omåttligt populära festivaler på öns klippor. I sommar återkommer förra årets succé tillbaka, Amaze festival, med dom största artisterna inom EDM som Sebastian Ingrosso, Rebecka & Fiona och Vigiland. Eventet är en nio timmar lång fest med start mitt på dagen och håller på till solnedgången. 27 juli, missa inte det

Den 13 juli har vi Sjöräddningssällskapetsdag. En mycket uppskattad dag för både unga som gamla. Med en stor uppslutning av sällskapets båtar och helikoptrar får publiken och besökarna sig en upplevelse utöver det vanliga.

Island of Lights. Mellan den 12-15 september kan man i år igen uppleva den vackra ljuskonstfestival på Smögen. 2018 hade festivalen hela 30000 besökare. Under september kommer ett antal nationella och internationella ljuskonstnärer till ön för att sprida ljus och visa upp ljuskonstverk och ljusinstallationer utan dess like. Det blir en närmast magisk upplevelse på Smögens klippor, himmel och hav.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu