Roadtrip – 5 stopp i Skåne som är ett måste

roadtrip

Roadtrip i Sverige är svårslaget

Det finns få saker som ger en så mycket som en riktigt bra roadtrip. Du får upptäcka nya platser, träffa nya människor, utvecklas som människa och förhoppningsvis prova lite nya aktiviteter längs vägen. Gärna tillsammans med någon(några) du gillar, kan det bli bättre än så?

Vi har tagit tillfället i akt för att dela med oss av fem riktigt bra tips om du sitter i planeringsstadiet för din roadtrip i Sverige. Fem platser som är ett måste om du ska ut på vägarna och besöka Skåne.

1. Tomelilla – Cykla dressin

Dom gamla dressinerna användes ursprungligen av den arbetande järnvägspersonalen, men idag så står stora delar av det kvarvarande järnvägsnätet helt oanvänt. Istället kan man nu hyra dressinerna. De gamla dressinerna tar dig och ditt sällskap på en härlig resa genom och över skog och åkrar.

2. Österlen

Här finns allt man kan önska av det goda. Oavsett om man väljer att bara köra längs med kusten, gå på spa, antikfynda och titta på konst, besöka äppelodlingar eller bara ta en mysig fika, så är det svårslaget vilket som.

3. Sandhammaren strand och naturreservat

En av Sveriges absolut vackraste stränder ligger allra längst ner i Skånes ytterkant. Här hittar du en flera kilometer lång och bred strand med vit sand och öppet vatten. Strax intill hittar du även ett vackert naturområde.

4. En roadtrip till grottorna på Kullaberg

Kullaberg är en liten halvö i Kattegatt som ligger mellan Ängelholm och Helsingborg. Tar du hela turen runt udden kan du hitta över 100 grottor, stora som små längs vägen,

5. Torekov

En av dom vackrare platserna du kommer besöka i Skåne. Här kan man ta långa promenader längs med vattnet, gå på spa och gårdssafari, göra cykelturer eller varför inte spela golfa. Men framförallt, njuta av miljön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu