Gratisaktiviteter – 5 tips för dom unga i huvudstaden

gratisaktiviteter

Vi tipsar om 5 Gratisaktiviteter som ni garanterat kommer kunna dra nytta av i sommar!

Gratisaktiviteter som förgyller!

Det är lätt att fastna i att allt är dyrt och många spenderar mer än dom har råd med, då passar det perfekt med ett par tips om gratisaktiviteter för dom unga. Vi delar här med oss av fem tips på gratisaktiviteter för barn och unga som i stort passar dom flesta.

1. Besök kungahuset

Det ska börjas i tid brukar man säga. Och kungahuset är något alla barn och unga bör uppleva på nära håll. En tripp in till city och strosa runt våran konungs hem en varm sommardag kommer bli ett fint minne och kanske lär dom sig något nytt längs vägen.

2. Historiska museet är en av många gratisaktiviteter

En riktig klassiker och ett utbud som fångar även de mest kräsna barnen. På den stora gården hos museet kan man testa alltifrån pilbåge till dragkamp och holmgång. Gratis inträde.

3. Skansen 

Här finns det mest för barn. Skansen erbjuder alltifrån teater och cirkus till mycket uppskattad ponnyridning. Skansen är rymligt och utbudet av aktiviteter, djur och lekplatser är stort. Ett tips för att komma undan billigt är att ta med matsäck för att slippa dyra restaurangbesök och dylikt. Fri entré för barn under 6 år.

4. Utomhusbio i Rålambshovsparken

Utomhusbio är kanske inte för dom allra yngsta barnen men såväl för dom äldre med vuxet sällskap. Filmerna som visas är ofta klassiker och utomhusbion brukar ofta följa ett tema för varje år. En häftig och mysig upplevelse, helt gratis!

5. 4H-gårdar 

Sist men inte minst, 4H-gård. I Stockholm finns det ett gäng 4H-gårdar som är helt gratis att besöka både för dig och dina barn. Djuren går ofta ute under dagtid att beskåda och gårdarna är till för att skapa intresse och ge kunskap till alla intresserade. Några av gårdarna finns i Akalla, Huvudsta, Bromma och Hägersten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu