Gekås Ullared lockar miljontals människor

Gekås Ullared

Varuhuset som blivit till en nöjesresa

Gekås Ullared i Falkenberg, en kort sväng ifrån Smögen, har stått stadigt sedan 1963 och är idag en av Sveriges mest besökta destinationer. Det som i grund och botten är ett varuhus har förvandlats till en nöjesresa för många. Med varuhuset, den populära camping, badplatsen och på vintern slalombacken har platsen blivit omåttligt populär. Folk reser i snitt 21 mil för att ta sig till platsen och shoppa, hur sjukt är inte det?

Shoppa billigt och upptäck Gekås Ullared

Varuhuset har blivit ett mecka för folk som vill handla billigt och människor reser från landets alla hörn för att kunna fylla på sina förråd av schampo och plastfolie. Gekås Ullared är Skandinaviens största varuhuset med sina 35000 kvadratmeter och över 100000 artiklar. Försäljningsrekordet under en och samma dag ligger på hissnande 37,3 miljoner och inträffade den 7 november 2015.

Men stället är så mycket mer än bara shopping. Inne i varuhuset kan du göra alltifrån att fika, ta en öl, äta lunch i restaurangen, se fotostudion, besöka leklandet till att gå till frisören. Det finns till och med ett hunddagis för den som behöver. Men det finns ett par saker du bör undvika!

Utanför varuhuset väntar camping och nöjen

Med sina fem miljoner besökare årligen har Ullared bevisat sig kunna locka besökare och allt handlar inte bara om shopping. Campingen som ligger strax om varuhuset har blivit en höjdare med sina allt som oftast fullbokade stugor och platser. Så vill du sover över så var ute i god tid.

Utöver camping så hittar du bland annat en spännande äventyrsgolfbana, fiske och paddlingsmöjligheter i Högvadsån, en strand med havssand, badbrygga och rutschkana.

På vinter, så fort det blir minusgrader, så går snökanonerna igång och pisterna börjar göras i ordning. Slalombacken består av en röd, en blå och en grön backe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close
Menu